måndag 27 april 2009

Ny layout

Layouten uppdaterad
Jag var trött på den gamla layouten som ni kanske förstår då det var en standardlayout som såg ut som "crap". Så idag har jag suttit på kvällen och fixat i ordning en egen istället, dock så var det ett himla krångel. Den enkla delen var att fixa layouten så att den var snygg, eller rättare sagt fixa den så att jag själv blev nöjd med den och tyckte den var snygg, och den svåra delen var att ordna så att den kom in till bloggen. Jag vet inte riktigt hur Google har tänkt sig att man på ett smidigt sätt ska kunna lägga in en egen layout egentligen så jag tog en standardlayout och skrev om i koden så att min layout ploppade fram istället, dock kan ju det tyckas onödigt då jag behållt mycket av killens kod men så är inte fallet för jag sparade hans lilla kommentar i koden där det står "made by" m.m. Sedan står det också att man får editera koden då Google köpt rättigheterna till layouten från layoutens skapare, sedan så är säkert skaparen till layouten någon som jobbar på Google också men ändå.

Hur som helst så har jag nu postat upp den nya layouten fast den inte är helt klar, jag har inte ändrat teckensnitt m.m. utan jag behöll de som tillhörde standardlayouten då jag tycker att de är bra och duger tills vidare. Klockan har ju ändå runnit iväg och blivit 02:00 nu och jag har skola imorgon så har inte tid att jobba mera på layouten idag. En sak till som var otroligt drygt var att jag inte hittade hur jag lägger upp en bild här som jag sedan kan använda till min layout, det borde gå på flera olika sätt så detta kommer jag få titta mera på senare. Just nu ligger bilderna till layouten uppe på ImageShack och då kommer de tas bort i sinom tid men jag räknar helt klart med att ha lagt upp dem på ett bättre ställe innan dess så det spelar ingen större roll. Vad jag mer kommer att ändra på layouten som jag vet nu i föreväg är att jag ska flytta min "Sidebar", boxen med "Arkiv" m.m, till höger istället. Dock när jag väl gör det så ska jag fixa så att inläggens innehåll fyller ut hela sidan väl under min "Sidebar", så då blir det lite krångligare att koda men ändå rätt simpelt så ordnar det inom någon dag eller två.

Så det på layouten som ska ändras är alltså att min "Sidebar" ska ligga på höger sida om inläggen, bilderna ska hostas på ett annat ställe(helt på Google) och all text ska få ett annat utseende. Sedan känner jag mig lite osäker på den röda färgen i min header(banner), den ska vara röd men lite mörkare tror jag vore bättre.

Vad har skett i livet?
Inatt som var så gick jag och lade mig för att blunda vid 08:00 ungefär vilket jag inte borde ha gjort för jag somnade. Så klockan 10:00 eller när morsan nu skulle komma och väcka mig för att vi skulle ut och städa gården så sov jag som en stock. Det var först vid 14:00 som hon väckte mig och var fly förbannad för att jag inte hjälpt till att städa, jag förstod inte varför först. Vem som helst kan väl försova sig liksom, sedan sa hon att hon hade knackat på sagt åt mig tre gånger och jag hade svarat henne alla tre gånger vilket jag inte har minsta minne av. Hehe, jag var lite pömsig kanske. Hur som helst så sade hon att hon ska börja dra ur routern igen men nu tog jag inte lika hårt på det hotet då alla i familjen är beroende av routern förutom hon själv. Dock kan de börja göra så att Ola drar ur routern när han går och lägger sig och det vore riktigt drygt, har varit med om det ett X antal gånger och är inte sugen på det igen.

Sedan när jag väl gick upp så satt jag först vid datorn en stund och sedan tog jag en promenad med hunden. Jag gick över järnvägen idag precis som de flesta andra gånger den här veckan, dock ångrar jag mig varje gång jag går där för att det är så otroligt mycket myror på hela vägen så jag går och halvhoppar och halvstampar för att inte få myror innanför byxorna eller på strumporna då jag går i tofflor. Sedan när jag kom hem så kollade jag på film och skötte Tribal Wars, började med att kolla klart på filmen "Burn After Reading" som jag började kolla på i morse men hann inte så långt innan jag lade mig och somnade istället. Det var en bra film men riktigt svår att förstå, väldigt krånglig.

Senare på kvällen så ringde älsklingen min då hon hade kommit hem ifrån Dublin nu. Hon berättade mest om hur mycket hon hade shoppat och att hon imorgon skulle in till Örebro och shoppa ännu mera. Nej jag förstår mig inte på kvinnorna i dagens samhälle, vad finns det som är så otroligt roligt med kläder liksom. Nej bättre var det på stenåldern när man kunde gå i trasor utan att någon brydde sig eller kollade konstigt på en liksom. När jag blir stor ska jag nog bli stenåldersmänniska. Hehe.

Medan jag pratade i telefon med Therese så höll jag på med layouten till bloggen och sedan när vi pratat klart så fortsatte jag med bloggen samtidigt som jag skötte Tribal Wars och skrev på msn. Idag fick mina småsyskon även reda på att mamma och Ola ska skilja sig, själv har jag vetat av det länge och bara väntat på när det väl ska ske. Så nu när de väl sagt det till Emma och Jonathan, mina småsyskon på denna sidan släkten, så känns det som att det kommer bli av om inte allt för lång stund. Själv känner jag mest en lättnad att "äntligen är det dags, alla dessa års väntan.". Nu när layouten precis blivit klart så tog jag och skrev detta inlägg och sedan så är det snart dags att sova.

Tribal Wars
Här har det väl gått åt helvete kan man säga. Fick ju tillbaka mina byar igår(inatt) och idag har jag haft attacker emot mig hela dagen från de man trodde var på min sida. Det värsta var att admin tog ju fyra byar från mig, och inte vilka byar som helst utan mina tvä försvarsbyar som hade mest deff och så min anfallsby som hade mest off om man bortser ifrån förstaby. Så jag har suttit här och duckat attacker hela dagen ungefär. Dock innan klockan 14:00 då jag gick upp så hade jag fått två rens-attacker emot två av mina offbyar så där dog ett gäng trupper, och sedan satte jag en spelare som KÖ(kontoövervakare) och då rök en annan offby. Sedan missade jag att ducka ifrån några attacker också så jag har förlorat otroligt mycket trupper idag. Sedan för en halvtimme sedan så förlorade jag även en by också, dock kanske inte det gjorde så mycket då det var en halvdålig by men i alla fall. Kändes lite tungt. =(

Jag antar att jag imorgon kommer ha fullt med nya attacker emot mig så jag pumpar defftrupper och offtrupper så mycket jag bara hinner men det känns inte helt lönt ändå då allt kommer dö imorgon i alla fall. Fick dock in lite försvartrupper från en spelare så nu har jag så att jag klarar mig en liten stund till i en av mina byar i alla fall, och så har jag ju en del egen deff också så får hoppas jag inte åker dit hur fort som helst.

Men nu är det dags att sova och det har tagit 45min att skriva detta inlägg då jag kollar TW samtidigt och så skriver jag på msn med Sandra, tjejen jag tappat kontakten med, vilket inte är helt fel. Men hon kommer inte få prata länge till med mig då jag ska ta och sova. Sköt om er brudar.

Damen min klagar på att jag inte lägger in några bilder i min blogg och tycker att det är bättre att jag lägger in gamla bilder än inga bilder alls så jag får väl ta och göra det, här kommer en bild som är tagen på Liseberg i augusti år 2002. Så jag var alltså tolv år gammal när bilden togs.

5 kommentarer:

Blogger Svumpyns tankar sa...

Jo men så förskräcklig är inte din nya layout, kan dock hålla med dig om överstycket att det kanske skulle behövas en något mörkare färg. Men lite bättre har det blivit i varje fall då man nu slipper ser piren i hörnet.

Lycka till med det fortsatta arbetet i vilket fall.

27 april 2009 kl. 11:26  
Anonymous Anonym sa...

Söt kille!

27 april 2009 kl. 17:09  
Anonymous Anonym sa...

Hej oj vad personligt du skriver..... oc jag håller med det skall vara några nyanser mörkare rött.
Kram Pia

27 april 2009 kl. 22:36  
Anonymous Anonym sa...

Du är så gullig med dina intensiva 'vettefanvaddetärförfärg' ögon. ;P

28 april 2009 kl. 00:51  
Blogger Unknown sa...

"Ola drar ur routern". Skulle inte det temat fungera som skräckfilm, åtminstone för en annan. ;)

28 april 2009 kl. 13:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida